معرفی سامانه منبع یاب(فرمت پی دی اف )

 

 

 

معرفی سامانه منبع یاب

تهیه کننده : عاطفه عزیزیان

کارشناس علم اطلاعات ودانش شناسی

دانشگاه علوم پزشکی سمنان  دانشکده بهداشت دامغان

شهریور1398

 

سامانه منبع یاب

سامانه منبع یاب با هدف تهیه فهرست کامل و به روز منابع مورد اشتراک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و با امکانات جستجوی واژگانی، الفبایی و موضوعی مجلات یک ناشر خاص طراحی شده است. از طرف دیگر، این سامانه با ارائه شاخص های ارزیابی مجلات، این امکان را برای پژوهشگران فراهم کرده است تا مجله مناسب برای انتشار مقاله خود را جستجو، بازیابی و انتخاب کنند.

درسامانه منبع یاب به نشانی :

http://rsf.research.ac.ir

با وارد کردن نام مجله درقسمت جستجو، به راحتی میتوان وضعیت مجله را مشاهده و شاخصهای علم سنجی آن را بررسی نمود.

 

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، این سامانه دارای چند زبانه با عنوان های جستجوی ساده، جستجوی پیشرفته، جستجوی موضوعی، رتبه بندی Scopus، رتبه بندی ISI و منابع اطلاعاتی است که هرکدام از این زبانه ها امکانات منحصر به فردی را برای یک جستجوی جامع و کامل در اختیار قرار می دهند. در جستجوی ساده میتوان نام کتاب، مجله، نام ناشر، شماره ISSN/ISBN و یا نام نمایه نامه را انتخاب و نتایج را مشاهده نمود. نیازی به پرکردن تمامی موارد جستجو نیست و فقط با پرکردن یکی از باکسهای جستجو می توان، نتایج جستجو را در پایین صفحه مشاهده نمود. می توان نتایج را ازنظرشکلی به کتاب، مجله، راهنما و یا از لحاظ دسترسی، به مشترک، رایگان و یا غیرمشترک محدود نمود، همانطور که در تصویر بالا ملاحظه می نمایید تمامی شاخصهای علم سنجی ISI و اسکوپوس نمایش داده می شود.

در قسمت جستجوی پیشرفته علاوه بر باکسهایی که در جستجوی ساده مشاهده شد، امکانات دیگری برای محدود سازی جستجو در اختیار ما قرار می گیرد، در این قسمت می توان از طریق شاخصهای علم سنجی از جمله Impact factor،Sjr، Citescore و Snip، جستجوی دقیق تری انجام داد.

در زبانه جستجوی موضوعی می توان مجله های معتبر در حوزه ی خاص موضوعی را پیدا نمود، کافی است حوزه ی موضوعی خود را انتخاب و در صورت نیاز نوع نمایه و رتبه بندی مجلات در این حوزه موضوعی را نیز انتخاب نمایید. با کلیک روی علامت بعلاوه شما میتوانید

زیر شاخه های یک حوزه ی موضوعی را نیز مشاهده نمایید. در قسمت رتبه بندی Scopus و ISI نیز شما می توانید به جستجوی مجله ی موردنظر در این دو نمایه بپردازید.

اما در زبانه آخر با عنوان منابع اطلاعاتی، انواع مختلف منابع اطلاعاتی و امکاناتی که هرکدام از این منابع در اختیار قرار میدهند را مشاهده میکند. به عنوان مثال: میتوان، پایگاههای اطلاعاتی که امکاناتی مانند دسترسی به کتاب، تصویر و یا فایلهای آموزشی را ارائه میدهند شناسایی نمود.

همچنین در این بخش میتوان پایگاههای مبتنی بر شواهد و منابعی که مقالات رایگان در اختیار ما میگذارند را

شناسایی نمود.

درقسمت Details، می توانیم نمادهای سبزوخاکستری ونارنجی رنگ راببینیم. رنگ سبز نماد دسترسی کامل به مجله، کتاب یاراهنما است یعنی منبع توسط سازمان مربوطه خریداری شده است.

رنگ نارنجی نماد دسترسی رایگان به منبع مورد نظر است.

رنگ خاکستری نماد عدم دسترسی رایگان به محتوای منبع مورد نظر است.

(آخرین به روز رسانی 14 اسفند 1402)